Trailerudlejning

”Det havde godt nok været lettere, hvis vi lige havde en trailer i dag” må nok være en sætning, du før har hørt eller sagt, hvis du har flyttet, hentet varer eller lignende, hvor pladsen inde i bilen ikke har været tilstrækkeligt. Men det er måske ikke lige det værd for dig at investere mange penge i en ny trailer, fordi du ikke har behov for en trailer så ofte.

Her kan det være en fordel med billig leje af trailer, da du ikke behøver at skulle mangle en trailer på en af de få dage, hvor du virkelig har behov for den, mens du ikke skal investere mange tusinde kroner i den. Vælger du trailerleje, uanset om du bor i Hjørring, Kolding, Esbjerg, Odens, Aarhus, Aalborg eller lignende, vil du opleve at få rigtig meget for pengene. Du kan få løst din opgave hurtigt og effektivt, og du behøver ikke at overveje, hvor meget lettere opgaven ville have været med trailer.

Lovkrav ved trailerudlejning

Det er ikke ved selve trailerudlejningen, hvor de store lovkrav er gældende. Det er i højere grad, når du skal køre med traileren, at du skal være opmærksom på forskellige lovkrav. Disse kan ligeledes være en fordel at holde sig ajourført med, da de kan ændre sig over tid. De to nedenstående tal, skal du have i baghovedet, såfremt du har almindeligt B kørekort:

  • 750 kg
  • 3500 kg

Disse tal er den vægt, traileren i sig selv må veje, mens de 3500 kg er den maksimale tilladte samlede vægt af bil, trailer samt gods. Hvis du har behov for at køre med mere gods og en større trailer, skal du have et trailerkørekort, kaldt B/E kørekortet. Her er de ro tal:

  • 3500 kg
  • 7000 kg

Essentielle at huske på. De 3500 kg er den vægt, din trailer i sig selv må veje, mens de 7000 kg er den vægt, køretøj, påhængskøretøj samt gods må veje samlet. Forskellen er til, da det kræver nogle specielle evner og en mere udpræget viden om trafikale og sikkerhedsmæssige regler, hvis du skal færdes med større påhængskøretøjer i trafikken – trailerudlejning eller ej.

Hvilke opgaver må jeg løse med en lejet flyttetrailer?

Når du begiver dig ud i trailerudlejning, er der faktisk ikke nogen grænser for, hvilke opgaver du kan løse med den lejede trailer. Dog skal du være opmærksom på, at du kan blive hæftet for eventuelle skader, en given opgave kan have forårsaget på traileren. Det kan eksempelvis være, at der er kommet store, markerede ridser i bunden eller på siderne af traileren. Derfor skal du være opmærksom på, hvordan du håndterer det gods, der skal på traileren, således det ikke laver sådanne skader, når du læsser det på traileren.

Derudover må du heller ikke læsse mere på traileren end dens tilladte maksimale vægt, da det kan lede til skader på traileren, som vil gøre at du kan blive hæftet og skulle betale mange penge i erstatning. Derfor anbefales det, at du skriver forsikring, således du undgår uheldige erstatningssager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *